Kinijos monalas

Didžiausias iš trijų monalų, ilgis iki 80 cm, Kinijos monalas yra skirtas tik centrinės Kinijos kalnams.



Kinijos monalas yra klasifikuojamas kaip pažeidžiamas (VU), kuriam laikoma, kad laukinėje gamtoje kyla didelė išnykimo rizika.

vokiečių aviganių rottie mišinys

Kinų monalas „Lophophorus lhuysii“ yra vienas ryškiausių iš visų fazanų. Plunksna yra labai irizuojanti. Patinas turi didelį kabantį purpurinį keterą, metalizuotą žalią galvą, mėlyną apnuogintą odą aplink akis, rausvai auksinę mantiją, melsvai žalsvas plunksnas ir juodus dugnus. Patelė tamsiai ruda, gerklėje balta. Didžiausias iš trijų monalų, ilgis iki 80 cm, Kinijos monalas yra skirtas tik centrinės Kinijos kalnams. Daugiau



medžioklę, Kinijos monalas yra įvertinamas kaip pažeidžiamas IUCN raudonajame nykstančių rūšių sąraše. Ji yra įtraukta į CITES I priedą. Literatūra - * „BirdLife International“ (2004). Lophophorus lhuysii. 2006. IUCN Raudonasis nykstančių rūšių sąrašas. IUCN 2006. www.iucnredlist.org. Gauta 2006 m. Gegužės 11 d. Daugiau



Kinijos monale yra nedaug gyventojų, kurie pamažu mažėja (2). Vakarų Sičuanas yra antras pagal svarbą medienos gamybos regionas Kinijoje ir dėl to buvo plačiai išnaudotas; be to, išvalyti miškai yra vis labiau prieinami vietos gyventojams (4). Vienas pagrindinių monalo vasaros maisto šaltinių yra fritillary svogūnėliai, kurie yra svarbi žolė kinų medicinoje; šios rūšies kolekcija gali lokaliai kelti grėsmę šio paukščio populiacijoms. Daugiau

* OBC - kinų monalas - šios rūšies vaizdai iš Rytų paukščių klubo vaizdų duomenų bazės. * Vikipedija - kinų monalas - Vikipedijos rūšių puslapis. - Daugiau

bostono terjero prancūzų buldogų mišinys

Kinijos monalas gyvena nuo 9 000 pėdų žiemą iki 16 000 pėdų vasarą, daugiausia Šiaurės Sičuane, kur, pasak He Fen qi ir jo kolegų, atlikusių WPA tyrimą, pagrindinis mokestis tenka šaknims, svogūnėliams, lapams ir gėlėms. Pirmasis yra bene svarbiausia dietos dalis. Lizdai buvo rasti maždaug 12 000 pėdų, o kiaušiniai buvo apibūdinti kaip gelsvi su netaisyklingomis rudomis dėmėmis, o jų išsiritimas trunka 28 dienas. Daugiau



vis dar yra gana saugus, nors jo pusbrolis Kinijos monalas priskiriamas grėsmei dėl brakonieriavimo ir kitų antropogeninių veiksnių. Vyrams buvo daromas didelis medžioklės spaudimas dėl jos keteros plunksnos, kuri buvo naudojama Himachalo vyrų kepurėms puošti, iki 1982 m., Kai valstybėje buvo uždrausta legaliai medžioti. Daugiau

Kinijos monalas yra paukščiai, gyvenantys Kinijoje, paplitę pietryčių Činghai provincijoje, Dingxing, Kangding, Ruchuan, Pingwu vakarinėje Sičuano provincijoje, taip pat Jiaoxian, Diebu, Zouqu iš Gansu provincijos. Jis buvo įtrauktas į nykstančių laukinių gyvūnų ir augalų rūšių tarptautinės prekybos konvencijos I priedą. Daugiau

pudelis ir maltietiški šuniukai

Dėl buveinių degradacijos ir neteisėtos medžioklės Kinijos monalas yra vertinamas kaip pažeidžiamas IUCN raudonajame nykstančių rūšių sąraše. Ji yra įtraukta į CITES I priedą. Šis straipsnis yra licencijuotas pagal GNU nemokamos dokumentacijos licenciją. Jame naudojama medžiaga iš Vikipedijos straipsnio „Chinese Monal“ „Chinese Monal Classic“ marškinėliai „Chinese Monal Classic“ marškinėliai, mūsų kaina: 18,99 USD Kinijos „Monal Ringer T“ Kinijos „Monal Ringer T“, mūsų kaina: 18 USD. Daugiau