Chital nuotraukos ir faktai

ChitalChital (ašies ašis) taip pat žinomas kaip dėmėtas elnias arba ašies elnis. Jis gyvena Bangladeše, Šri Lankoje ir didelėje Indijos dalyje. Chitalijos yra labiausiai paplitusi elnių rūšis Indijoje. Jie taip pat buvo pristatyti Havajuose ir Teksase. Chital bandos ir pilkojo languro grupės dalijasi įdomia simbiozės forma. Chitalas, turėdamas ypatingą uoslę, perspėja langurus, o, kita vertus, langurai įspėja chitalų grupę, pastebėdami grobuonį, pavyzdžiui, tigrą, gerai matydami. Be to, chitalijos gauna naudos iš vaisių, kuriuos numeta langūrai.
Kurie zoologijos sodai juos turi?
Menininkas (Nyderlandai)

Indijos dėmėtas elnias „Chital“ yra mažiausiai rizikuojantis kaip mažiausias susirūpinimas (LR / lc). Nepriklauso daugiau rizikos kategorijai. Plačiai paplitę ir gausūs taksonai yra įtraukti į šią kategoriją IUCN Raudonajame nykstančių rūšių sąraše

Šalys
Indija , Nepalas ir Šri Lanka
Keletas faktų apie
Chital



Suaugusio žmogaus svoris : 36 kg (79,2 svarai)

Maksimalus ilgaamžiškumas : 21 metai



Moterų branda: 766 dienos



Vyro branda: 913 dienų

Nėštumas: 226 dienos

Nujunkymas: 122 dienos



Kraiko dydis: 1

Tarpas tarp vadų: 426 dienos

Svoris gimus : 3,144 kg (6,9168 svarai)



Šaltinis: AnAge , licencijuota pagal DC

Daugiau gyvūnų, prasidedančių C