Didesnės pelių elnių nuotraukos ir faktai

Didesnis pelės elniasDidesnis pelės elnias ( Tragulus napu ) nėra tikras elnias, nors jis turi keletą elnias primenančių savybių. Šis smalsus ir mielas padaras, dar vadinamas malajų tapu (tapu - vietinis gyvūno pavadinimas), priskiriamas kanopiniams gyvūnams. Kanopiniai gyvūnai yra bet kurios būtybės su kanopomis. Elniai taip pat priskiriami kanopiniams gyvūnams. Tačiau skirtingai nuo elnių, didesnių pelių elnių patelės yra didesnės už patinus. Jie taip pat neturi konkretaus provėžos sezono. Didesni pelės elniai peri bet kuriuo metu.

Nors nelaikoma nykstančia, didesnė pelės natūrali buveinė yra naikinama nerimą keliančiu greičiu. Nors Singapūre išnyko, vis dar galima rasti senstančiuose Borneo, Sumatros, Tailandas , Indonezijos ir Malaizijos salos. Jie valgo lapus, klaidas, krūmus, šakeles ir žoles, nors pastarieji retai sutinkami storuose atogrąžų miškuose. Tai ta pati dieta, kurią valgė daugelis dabar jau išnykusių žinduolių, tokių kaip anksčiausiai žinomas arklys. Šiandien pelės elniai labai primena eohipo fosilijas.

Bendras aprašymas

Apskritai šios rūšies kūnas yra panašus į kailinį rudą kriaušę, kuris ant šono kloja keturias plonas kojas. Kai kurie žmonės didesnįjį pelės elnį apibūdina kaip „ištiestą jūrų kiaulytę“. Kaklas yra labai trumpas, koja labai plati, palyginti su maža, siaura galva. Jie turi daug mažesnes ausis, palyginti su tikrais elniais. Juoda juostelė sujungia juodais apvadais ausis per dideles akis su maža juoda nosimi.

Nors kanopiniams gyvūnėliams ši mažytė, tačiau tai didžiausia pelių elnių rūšis pasaulyje. Patinai nuo kanopos apačios iki pečių viršaus stovi 12 colių (30 cm). Patelės gali užaugti net 35 cm. Jų kūnas yra ilgesnis nei aukštas. Patinai yra 2,3 pėdos (70 cm) ilgio, o moterys gali užaugti iki 2,5 pėdos (75 cm). Vyrai gali sverti apie 11 svarų (5 kilogramai), o moterys gali pakreipti svarstykles - 17,6 svarų (8 kilogramai).

Elgesys

Apie laukinių didesnių pelių elnių elgseną nėra daug žinoma, nes tai nepaprastai drovūs naktiniai gyvūnai. Skirtingai nuo elnių, jie gyvena vienišą gyvenimą, užuot judėję bandomis. Jie susirenka tik poruotis. Vietoj ragų didesnių pelių elnių patinai turi iltis. Nėštumas yra 152 - 155 dienos. Moterys gali poruotis per kelias dienas, kai pagimdė vienišus kūdikius. Tuo tarpu kūdikiai gali atsistoti per pusvalandį nuo gimimo ir kartu su motinomis gali bėgti nuo plėšrūnų, tokių kaip plėšrieji paukščiai, žmonės, laukiniai šunys ir stebi driežus.

Nors vieniši, didesni pelės elniai nuolatos bendrauja su kitais panašiais kvapais. Kartu su šlapimu ir išmatomis jie trina smakrą ant šakų ar uolienų atodangų. Jų smakro liauka sukuria kvapą, būdingą kitiems pelių elniams. Jie taip pat gali bendrauti garsu. Išsigandę didesni pelės elniai greitai muša kanopas ant žemės. Jie gali būti prisijaukinti, bet idealiu atveju turėtų gyventi laukinėje gamtoje. Pasisekus, jie gali gyventi iki 14 metų.

Brian Gratwicke, licencijuota pagal didesnę pelės elnio nuotrauką „Creative Commons Attribution 2.5 Generic“ licencija .
Kurie zoologijos sodai juos turi?
Minesotos zoologijos sodas (Jungtinės Valstijos)

Didžiausias pelių elnis, napu, yra nurodytas kaip mažiausias susirūpinimas (LR / lc), mažiausia rizika. Nepriklauso daugiau rizikos kategorijai. Plačiai paplitę ir gausūs taksonai yra įtraukti į šią kategoriją IUCN Raudonajame nykstančių rūšių sąraše

Vardai didesniam pelėkautojui
Didesnio pelėkaulio jauniklis / kūdikis vadinamas „kiaušiniu ar asilu“. Patelės vadinamos „stirna, užpakalinė ar karvė“, o vyrai - „buck“, „bagas ar jautis“. Didesnė pelėkautojų grupė vadinama „banda“.
Šalys
Brunėjus , Birma , Kambodža , Indonezija , Malaizija , Filipinai , Tailandas ir Vietnamas
Didesnės pelių elnių buveinės
Miškas ir Subtropinė / tropinė drėgna žemuma
Keletas faktų apie
Didesnis pelės elnias



Suaugusio žmogaus svoris : 6,5 kg (14,3 svaro)

Maksimalus ilgaamžiškumas : 17 metų

Moterų branda: 137 dienos



Vyro branda: 135 dienos

Nėštumas: 153 dienos

Nujunkymas: 91 diena



Kraiko dydis: 1

Tarpas tarp vadų: 152 dienos

Svoris gimus : 0,373 kg (0,8206 svarai)



Šaltinis: AnAge , licencijuota pagal DC

Daugiau gyvūnų, prasidedančių G