Ilgauodegės pangolino nuotraukos ir faktai

Ilgauodegis pangolinasIlgauodegis pangolinas ( Manis tetradactyla ) yra įspūdinga būtybė, panaši į vaikščiojantį kankorėžį. Šios rūšys dažniausiai sutinkamos tankių atogrąžų miškų medžiuose - nuo Ugandos iki Senegalo ir Angolos. Jų skalės yra tamsiai rudos arba šviesiai alyvuogių žalios spalvos ir yra skirtingos. Jų ilgis svyruoja nuo 30 iki 40 cm (nuo 11,8 iki 15,7 colių) ir nuo dviejų iki trijų kilogramų (nuo 4,4 iki 6,6 svaro). Jų labai ilgos uodegos yra nuo 60 iki 70 cm (23,6 - 27,6 colio) ilgio. Šios rūšies pangolinas nelaisvėje gyvena vidutiniškai 13 metų. Nežinoma, kiek laiko jie gali gyventi laukinėje gamtoje.

Ilgauodegio pangolino dietą daugiausia sudaro skruzdėlės ir termitai. Jie naudoja savo ilgus ir lipnius liežuvius, kad užfiksuotų grobį, ir jie neturi dantų. Šie gyvūnai randa maistą naudodami nuostabų uoslę, kuri gali užčiuopti termitus ir skruzdėles už šimtų pėdų. Jei plėšrūnas užsipuolė ilgauodegį pangoliną, jis susirangys į mažą, tvirtą kamuolį, skleis šnibždantį garsą, purtys jo svarstykles ir skleis ryškų, nemalonaus kvapo skystį. Jei reikia, jie netgi gali nutolti nuo pavojingos situacijos.

Paprastai jie yra vieniši gyvūnai, praleidžiantys dienos šviesą miegodami ar lipdami į medžius, ieškodami maisto. Tiesą sakant, jie apskritai retai liečiasi su žeme, nors yra geri plaukikai. Jie praleidžia naktis medžių įdubose.

Apskritai ilgauodegiai pangolinai gimsta nuo lapkričio iki kovo. Nėštumas trunka apie 120–150 dienų. Kūdikių pangolinų gimimo svoris svyruoja nuo 3-18 uncijos (85,4–512,5 gramų) ir paprastai vienu metu gimsta tik vienas kūdikis. Jaunieji pangolinai subręsta per dvejus metus.

Kai kurie natūralūs ilgauodegio pangolino priešai yra leopardai, hienos ir pitonai. Žmonės taip pat laikomi plėšrūnais. Nors apie tikslią ilgauodegių pangolinų skaičių nėra daug žinoma, pangolinų skaičius apskritai mažėja. Juos medžioja mėsa daugelis afrikiečių genčių, jų oda naudojama batams ir manoma, kad jų svarstyklės turi medicininę ir apeiginę vertę. Atogrąžų miškų sunaikinimas yra dar viena priežastis, dėl kurios jų skaičius mažėja, tačiau jų būklė šiuo metu gamtosaugininkams nerūpi.

Raktažodžiai: juoda , uodega , naktinis , skalė , rudas



Juodapilvis pangolinas, ilgauodegis pangolinas, įtrauktas į mažiausios rizikos sąrašą kaip mažiausias susirūpinimas (LR / lc). Nepriklauso daugiau rizikos kategorijai. Plačiai paplitę ir gausūs taksonai yra įtraukti į šią kategoriją IUCN Raudonajame nykstančių rūšių sąraše

Šalys
Angola , Kamerūnas , Kongo Demokratinė Respublika , Kongo Respublika , Dramblio kaulo krantas , Pusiaujo Gvinėja , Gabonas , Gana , Liberija , Nigerija , Siera Leonė , Sudanas ir Uganda

Daugiau gyvūnų, prasidedančių L



aviganis haskis mišinys šuniukas