Narvalio nuotraukos ir faktai

NarhvalasNarvalas ( Monodoniniai monoceros ) yra vidutinio dydžio banginis, ištisus metus sutinkamas Arkties vandenyne. Tai vienas iš dviejų banginių iš Monodontidae banginių šeimos, kitas yra Beluga . Šios rūšies vyriškos lyties atstovus galima atskirti pagal specifinį būdingą bruožą. Jie turi ilgą ir tiesų spiralinį iltį, kuris tęsiasi nuo viršutinio kairiojo žandikaulio. Narvalas, daugiausia randamas Grenlandijos ir Kanados Arkties vandenyne, yra išskirtinai žinomas kaip Arkties plėšrūnas. Šiaurės Kanados gyventojai narvalinius banginius renka nuo amžių, norėdami gauti dramblio kaulo ir mėsos, ir yra nuolat medžiojami iki datos.

Narwhal patinų svoris svyruoja iki 1 500 kg (3 500 svarų), o narvalų patelės sveria 1 200 kg (2200 svarų). Narvalai yra pigmentuoti baltu ir juodu raštu. Gimimo metu jų spalva yra tamsi, tačiau su amžiumi ji tampa šviesesnė.

Patinai yra nuo 13 iki 16 pėdų (4–5 m) ilgio, o iltis yra 9,8 pėdos (3 m) ilgio, o jų svoris yra apie 10 kg. Vienas iš 500 vyrų turi du iltis! Šie iltys paprastai atsiranda, kai išauga mažasis dešinysis smilkinys. Moteris Narwhal gamina iltį, bet tai atsitinka labai retkarčiais.

Narvalai turi gana specializuotą, bet ribotą dietą. Meniu yra juodojo paltuso, Gonatuso kalmarai, krevetės ir Arkties bei poliariniai menkės. Iš skrandžio taip pat randama papildomų dalykų, tokių kaip vilkas, pačiūžų kiaušiniai ir kapelinas.

Narvalai parodė sezonines migracijas, ypač vasarą, be ledo, dažniausiai sekliose jūrose. Žiemomis jų daugiausia būna pakrantės rajonuose, giliuose vandenyse po storais ledo sluoksniais.

Ryškiausia Narvalų adaptacija yra jų sugebėjimas nerti gilyn. Jie gali panerti net iki 2400 pėdų (800 m) žemiau jūros, o tai yra giliausias nardymas, užfiksuotas tarp jūros žinduolių. Narvalai yra draugiški gyvūnai ir rausiasi grupėmis. Vienoje grupėje gali būti penki ir daugiau asmenų. Vasaromis susirenka kelios grupės ir sudaro didesnes grupes. Kartais patinai trina iltis kito vyriškos iltimis, rodančiomis dominavimo hierarchijas.

Narvaliniai banginiai yra Atlanto ir Arkties vandenynuose netoli Rusijos, Grenlandijos, Baffino įlankos, Hadsono sąsiaurio ir Hadsono įlankos. Manoma, kad bendra šios rūšies populiacija yra maždaug 75 000 individų. Vakarų Grenlandija ir šiaurinė Kanada yra vietovės, kuriose šios rūšies yra gausu.

Be žmogaus, orkos ir baltieji lokiai yra pagrindiniai narvalų plėšrūnai. Vartojamos beveik visos šios rūšies dalys, įskaitant jos odą, mėsą, organus ir taukus. „Mattak“, vadinamų „Mattak“, taukinė ir neapdorota oda laikoma skanumynais, o įrankiai ir kiti meno kūriniai gaminami iš jų kaulų. Paaiškėjo, kad narvalų laikymas nelaisvėje buvo bergždžias. Į nelaisvę patekę narvalai negalėjo išgyventi ilgiau nei keletą mėnesių.

Raktažodžiai: iltis



Narwhal, vienaragis banginis yra įtrauktas į IUCN Raudonąjį nykstančių rūšių sąrašą kaip duomenų trūkumas (DD), nepakanka informacijos, kad būtų galima tiesiogiai ar netiesiogiai įvertinti jo išnykimo riziką.

Šalys
Kanada , Grenlandija , Rusija , Svalbardas ir Jungtinės Valstijos
Narvalų buveinės
Epipelaginis (0-200 m) ir Jūrų vandenynas
Keletas faktų apie
Narvalas

Suaugusio žmogaus svoris : 1250 kg (2750 svarų)



Maksimalus ilgaamžiškumas : 50 metų

shih tzu sumaišytas su jorkų terjeru



Moterų branda: 2191 diena

Vyro branda: 2922 dienos

Nėštumas: 450 dienų



Nujunkymas: 608 dienos

Kraiko dydis: 1

Tarpas tarp vadų: 914 dienų



Svoris gimus : 80 kg (176 svarai)

Šaltinis: AnAge , licencijuota pagal DC

Daugiau gyvūnų, prasidedančių N