Šiaurės Luzono milžiniškos debesų žiurkės nuotraukos ir faktai

Šiaurės Luzono milžiniška debesų žiurkėŠiaurės Luzono milžiniška debesų žiurkė ( Phloeomys blyškios ) vardą gauna iš įpročio gyventi atogrąžų miškų medžių viršūnėse, kurios tarsi pasiekia debesis. Nors ji daugiausia gyvena medžiuose, milžiniška debesų žiurkė kartais pastebima besimaitinanti miško paklotėje. Jo gimtoji arealas yra šiaurinė ir centrinė Luzono salos provincijos Filipinuose.

Šio graužiko vidutinis ilgis siekia 700 mm, svoris - 2,6 kg, jis gyvena apie 10–12 metų.

Ilgo, šiurkščiavilnio kailio kailis paprastai būna balkšvas arba blyškiai pilkas, o aplink snukį, akis ir ausis yra tamsiai rudų arba juodų žymių. Uodega taip pat padengta tankiu kailiu. Trumpą, buką snukį įrėmina ilgi ūsai, jis turi ryškias, juodas akis ir mažas ausis. Stiprios užpakalinės pusės, didelės kojos ir specializuoti, aštrūs nagai suteikia Šiaurės Luzono milžiniškos debesų žiurkės gabumų medžiui lipti ir kasimo galimybes.

Naktinis ir lėtai judanti Šiaurės Luzono milžinė debesų žiurkė yra vegetarė, valganti naujus, šviežius lapus ir vaisius. Taip pat buvo žinoma, kad užpuolė pasėliai ir sodai netoli miško pakraščio.

Skirtingai nuo savo pusbrolio, rudos žiurkės, kuri per metus gali užauginti kelias vadas jauniklių, milžiniškos debesinės žiurkės dauginasi tik kartą per metus, jose atsiveda tik vieną jauniklį. Lizdus galima rasti tuščiaviduriuose medžiuose ar požeminėse duobėse. Patelė nešioja savo palikuonis, kol ji pati galės pašarų.

Šiaurės Luzono milžiniška debesų žiurkė turi mažai žinomų plėšrūnų, išskyrus didelius paukščius. Kadangi jis labai lėtai juda, graužikas gali apsisaugoti tik nagais ir stipriu muskuso liaukų kvapu.

Pagrindinė grėsmė jų egzistavimui yra miškų kirtimas. Žemės ūkio ir medienos ruošos įmonės sunaikindamos lietaus miškus labai sumažino jų arealą ir buveines. Kadangi šis gyvūnas randamas tik Filipinuose ir dauginasi labai lėtai, tikimybė susidoroti su jo išlikimu.

Milžiniškas debesų žiurkes žmonės medžioja dėl mėsos, o žmogaus plėšrumas buvo reikšmingas veiksnys mažinant jų populiaciją. Tačiau bandymai juos iškelti į nelaisvę rodo tam tikrą sėkmę. Šiaurės Luzono milžiniška debesų žiurkė šiuo metu yra saugoma rūšis ir yra įtraukta į sąrašą kaip „beveik gresia“, tačiau Filipinų vietos gyventojams vis dar leidžiama jas medžioti.

Šiaurės Luzono milžino debesų žiurkės Cincinatis zoologijos sode paveikslėlis, autorius Ltshears, licencijuotas pagal „Creative Commons Attribution 3.0“ nepalaikoma licencija .

Raktažodžiai: naktinis , uodega , rudas , baltas , juoda



Šiaurės luzono milžiniška debesų žiurkė yra įtraukta į IUCN Raudonųjų nykstančių rūšių sąrašą kaip artima grėsmingai kategorijai (LR / nt), netoliese yra kvalifikacija arba artimiausiu metu gali pretenduoti į kategoriją, kuriai gresia pavojus.

Šiaurinės Luzono milžiniškos debesų žiurkės pavadinimai
Šiaurinės Luzono milžiniškos debesų žiurkės jauniklis / kūdikis vadinamas „kačiuku, jaunikliu, rausva ar šuniuku“. Patelės vadinamos „stirna“, o vyrai - „buck“. Šiaurinė Luzono milžiniškų debesų žiurkių grupė vadinama „kolonija, orda, būrys, maras ar spiečius“.
Šalys
Filipinai
Keletas faktų apie
Šiaurės Luzon plona uodega debesų žiurkė

Maksimalus ilgaamžiškumas : 11 metų



Šaltinis: AnAge , licencijuota pagal DC




Daugiau gyvūnų, prasidedančių N