Raudonojo šikšnosparnio nuotraukos ir faktai

Raudonas šikšnosparnisRaudonasis šikšnosparnis ( Lasiurus borealis ), yra tinkamai pavadintas dėl savo išskirtinės rausvos spalvos. ir yra vienas iš žinduolių, kuriame vyrai ir moterys yra skirtingos spalvos. Patino kailis yra ryškesnių raudonos arba oranžinės raudonos atspalvių; tuo tarpu patelės yra blankiau raudonos, kaštoninės arba plytinės. Abiejų lyčių išvaizda yra matinė iš baltų plaukų galiukų; tačiau moterys paprastai būna labiau apšerkšnijusios. Vidutinio dydžio raudonasis šikšnosparnis vidutiniškai yra nuo 4 iki 5 centimetrų (1,5–2 colių), o jo bendras ilgis, įskaitant uodegą, yra apie 9–12 centimetrų (3,5–4,5 colio). Jis sveria nuo 7 iki 19 gramų (nuo 1/4 iki 5/8 uncijos).

Raudonasis šikšnosparnis yra unikalus tuo, kad užuot rūkęs urvai , kasybos tuneliai ar kitos vidaus erdvės; ji mieliau rausiasi atviroje medžių vietoje. Jų arealas yra nuo pietų Kanados, per Jungtines Valstijas, ir į pietus iki Čilės ir Argentinos. Jie teikia pirmenybę miškingoms vietovėms, miško pakraščiams ar gyvatvorėms. Jų spalva padeda susilieti su lapija, o pakibę aukštyn kojomis jie atrodo kaip negyvi lapai ar kankorėžiai. Nors kai kurie raudonieji šikšnosparniai pietinėje jo arealo dalyje gali likti tame pačiame rajone ištisus metus, šiauriniai žiemą migruoja į pietus, dažnai būriais, kur žiemoja. Žiemos miegui pasirenkamos įvairios vietos, dažnai medžių tuščiaviduriai, po gauruota žieve ar net ant žemės po nukritusia lapų paklote.

Raudonieji šikšnosparniai yra pirmieji šikšnosparniai, kuriuos paprastai galima pamatyti skrendant po saulėlydžio. Mėgstamiausias jų maistas yra kandys ir vabalai, tačiau jie tenkinsis kitais vabzdžiais, ypač skraidančiais - kuo didesni, tuo geriau. Neįprastas faktas yra tas, kad jie maitina kiekvieną vakarą tuo pačiu keliu. Plėšrūnai yra plėšrieji paukščiai ir pelėdos, gyvatės, žinduoliai, tokie kaip meškėnai ir opossums , ir dideli vorai, tokie kaip tarantulai. Tačiau šiems gausiems šikšnosparniams grėsmė nekyla.

Raudonasis šikšnosparnis dažniausiai gyvena vienas arba kaip motina su savo jaunikliais; išskyrus kai migruoja pulkais. Poravimas vyksta rudenį, o pavasarį patelė gimdo, vados būna nuo vieno iki penkių kūdikių. Jaunikliai gimsta akli, tačiau skraidyti išmoksta vidutiniškai maždaug per mėnesį. Jie atjunkomi apie 38 dienas ir tampa nepriklausomi. Taigi prasideda Raudonojo šikšnosparnio gyvenimo ciklas.

Raktažodžiai: neto , migruoti , uodega

Kurie zoologijos sodai juos turi?
Minesotos zoologijos sodas (Jungtinės Valstijos)



Raudonasis šikšnosparnis yra nurodytas kaip mažiausias susirūpinimas (LR / lc), mažiausia rizika. Nepriklauso daugiau rizikos kategorijai. Plačiai paplitę ir gausūs taksonai yra įtraukti į šią kategoriją IUCN Raudonajame nykstančių rūšių sąraše

Raudonojo šikšnosparnio vardai
Jaunas / raudono šikšnosparnio kūdikis vadinamas „šuniuku“. Raudonųjų šikšnosparnių grupė vadinama „kolonija ar debesimi“.
Šalys
Bermudai , Kanada , Dominikos Respublika , Haitis , Jamaika , Meksika , Puerto Rikas , Trinidadas ir Tobagas ir Jungtinės Valstijos

Daugiau gyvūnų, prasidedančių R