Raudona kengūra

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

The Raudona kengūra (Macropus rufus) yra tarp didžiausių kengūrų šeimos narių.

Kengūra yra įprastas vardas, nurodytas Australijoje aptinkamai žinduolių grupei. Jis yra visoje žemyninėje Australijos dalyje, tačiau vengia derlingesnių vietovių pietų, rytų pakrantėse ir šiauriniuose atogrąžų miškuose.

Raudonieji kengūros yra žinduoliai - žinduolių rūšis, kuri gimdo neišsivysčiusius jauniklius (džiaugsmus). Patinai vadinami „Boomers“, o moterys - „Flyers“.



Raudonosios kengūros aprašymas



Raudonieji kengūros yra labai dideli gyvūnai. Patinai gali užaugti iki 1,4 metro (4,6 pėdos) kūno svorio ir sverti iki 85 kilogramų (187,4 svaro). Patelių ilgis yra 1,1 metras (3,6 pėdos) ir svoris 35 kilogramai (77,2 svaro).

mini vokiečių aviganio dydis

Raudonosios kengūros turi labai ilgas uodegas, kurios gali būti 0,9 metro ilgio. Raudonųjų kengūrų patinai turi trumpą, rausvai rudą kailį, kurių apačioje ir ant galūnių spalva yra labiau išblukusi. Jie turi kvadrato formos snukį ir ilgas, smailias ausis. Patelės yra mažesnės už patinus, o jų kailis yra šviesiai pilkos spalvos su mėlynu atspalviu, moterys kartais vadinamos „mėlynomis skrajutėmis“.

Patelės apatinėje skrandžio dalyje turi odos kišenę, vadinamą maišeliu jaunikliams nešioti. Raudonos kengūros turi trumpas priekines galūnes su mažais nagais gale. Jų užpakalinės galūnės yra ilgos ir raumeningos, naudojamos šokinėjimui. Kai kurie šuoliai vienu šuoliu gali nueiti iki 5 metrų. Raudonosios kengūros turi tvirtas uodegas, kurios kartais naudojamos statmenai sukurti stovint stačiai.

Raudonoji kengūra palaiko vidinę temperatūrą homeostazės taške (apie 36 ° C), naudodama įvairias fizines, fiziologines ir elgesio adaptacijas. Tai apima izoliacinį kailio sluoksnį, ne tokį aktyvų veikimą ir buvimą šešėlyje esant aukštai temperatūrai, kur jis dus, prakaituos ir laižys priekines galūnes.

lab aussie aviganių mišinys

Raudonųjų kengūrų regėjimo diapazonas yra maždaug 300 laipsnių dėl jo akių padėties. Žmonių regėjimo diapazonas yra maždaug 180 laipsnių.

Raudonosios kengūros buveinė

Raudonoji kengūra daugumoje sausų Australijos centrinės dalies sausumos vietų gyvena mažomis grupelėmis, vadinamomis minia. Jam labiau patinka atviros lygumos, kur medžių ir krūmų nėra.

Raudonosios kengūros dieta

Kengūros yra žolėdžiai gyvūnai. Raudonosios kengūros racioną sudaro žolės ir kita augmenija. Raudonosios kengūros gali išgyventi ilgą laiką be vandens. Jų troškulį patenkina drėgmė, paimama iš augalų, kurį jie vartoja.

Raudonosios kengūros elgesys

Raudonoji kengūra gyvena atskirai arba mažomis grupėmis. Jie dažniausiai būna vakare arba naktį (naktiniai ir krepusiniai), kai vėsiau, ir didžiąją dienos dalį praleidžia miegodami. Kengūros nėra teritoriniai gyvūnai ir konfliktuoja tik dėl patelių. Didžiausi patinai yra dominuojantys ir kontroliuoja daugumą veisimo.

juodasis ir sabalo vokiečių aviganis

Kai kengūrų vyrai kovoja dėl galimų draugų, atrodo, kad jie boksuojasi. Kovodamas kengūrų patinas balansuoja ant stiprių uodegų, griebia varžovą dilbiais ir spardo galingomis užpakalinėmis kojomis. Jie bando išstumti savo priešininką iš pusiausvyros. Kengūros taip pat gali įkąsti ir mojuoti aštriais nagais, o tai gali padaryti mūšyje su priešu kaip dingo.

Raudonos kengūros šokinėja dideliu greičiu, kuris gali viršyti 35 mylių per valandą (56 kilometrų per valandą) greitį. Ganydami kartu, jie visada ieško pavojaus ir įspės kitus grupės žmones, įspaudę kojas. Tai ženklas jauniems džiaugsmams, kad saugumas vėl grįžtų į motinos maišelį.

Raudonosios kengūros reprodukcija

Raudonieji kengūros neturi konkretaus veisimosi sezono ir veisiasi ištisus metus. Patelės turi unikalią galimybę atidėti savo kūdikio gimimą, kol ankstesnis Joey paliks maišelį. Tai vadinama „embrionine diapause“. Nėštumo laikotarpis yra maždaug 33 dienos. Patelės turi po vieną jauniklį. Jaunikliai yra itin maži, apie 2 centimetrų, vyšnios dydžio. Džiaugsmai gimsta akli ir neturi kailio. Joey pirmuosius 4 gyvenimo mėnesius nepertraukiamai čiulpia vieną iš 4 patelių.

Kai džiaugsmas išaugins kailį, jis paliks maišelį mažoms tyrinėjimo kelionėms. Augant džiaugsmui, jų galvas ir kojas galima pamatyti kabančias iš maišelio. Jaunasis Joey visam laikui paliks maišelį būdamas maždaug 235 dienų amžiaus, tačiau ir toliau žįs, kol sulauks 12 mėnesių. Raudonosios kengūros gyvenimo trukmė yra 23 metai laukinėje gamtoje.

Raudonosios kengūros apsaugos statusas

Raudonosios kengūros IUCN priskiriamos „Mažiausiai susirūpinusiems“. Australijoje Raudonųjų kengūrų skaičius padidėjo, reaguojant į žmones. Avis ūkininkai miškus pavertė pievomis ir suteikė nuolatinių vandens šaltinių, taip pat padėjo aptverti ir nužudyti dingo. Tačiau Australijoje klajoja daugybė milijonų kengūrų, o kasmet žūsta nemažai žmonių dėl jų odos ir mėsos, kuri tampa vis populiaresniu žmonių maistu.