Karališkasis pingvinas

SKELBIMAS Vaizdo šaltinis

Karališkasis pingvinas gyvena Antarktidą supančiuose vandenyse. Karališkieji pingvinai atrodo labai panašūs Makaronų pingvinai , tačiau vietoj juodo „Macaronis“ veiduko turi baltą veidą ir smakrą. Karališkieji pingvinai randami pietiniame pusrutulyje netoli Makvario ir Kampbelio salų į pietus nuo Naujosios Zelandijos.

Yra keletas ginčų dėl to, ar karališkieji pingvinai yra porūšis Makaronų pingvinai nes abiejų galvose yra juodi ir geltoni herbai.

Buvo žinoma, kad dviejų grupių asmenys kryžminasi, nors tai yra gana retas atvejis. Iš tiesų, žinoma, kad kiti pingvinai gamtoje sudaro mišrių rūšių poras. Vienas iš būdų pastebėti skirtumą yra tas, kad makaronų pingvinai turi juodus smakrus, o karališkieji - baltus.



Karališkojo pingvino charakteristikos

Karališkieji pingvinai turi oranžinę, geltoną ir juodą keterą, kuri ant pingvinų galvos prilimpa baltomis / pilkomis gerklėmis ir juodomis nugaromis.

Karališkojo pingvino dieta



Karališkieji pingvinai valgo vėžiagyvius (dažniausiai krilius), žuvis ir kalmarus, sugautus užsiimant nardymu, paprastai 50–150 pėdų gylyje. Nardymai trunka ilgiau nei dvi minutes. Kaip ir visi pingvinai, jie yra puikūs plaukikai, naudodamiesi pintinėmis pėdomis, galingais šlepetėmis ir racionaliais kūnais, „skraidydami“ per vandenį greičiu, artėjančiu 20 mylių per valandą.

Karališkojo pingvino elgesys

Karališkieji pingvinai užmezga ilgalaikius ryšius ir peri didelėse ir tankiose kolonijose. Karališkųjų pingvinų veisimosi ciklas prasideda labai sinchronizuotai, kai patinai atvyksta rugsėjo pabaigoje, norėdami pareikšti lizdų vietas.

Karališkojo pingvino reprodukcija

Patinai grįžta pirmąją spalio savaitę susigrąžinti savo buvusią lizdo vietą, o po savaitės prie jų prisijungia patelė. Paprastai jie pirmą kartą veisiasi būdami penkerių. Įsibrovėliai nelaikomi, o sparnų mojavimas rodo įžaidėjui, kad jie yra per arti. Jų lizdai susideda iš negilių įdubimų smėlyje ar žolėje ir yra iškloti akmenimis ir žole.

Paprastai dedami du kiaušiniai, tačiau paprastai auginamas tik vienas viščiukas. Inkubacija trunka 35 dienas, o abu tėvai ją atlieka 12 dienų pamainomis. Išsiritęs patinas saugo jauniklį 10 - 20 dienų, kol patelė jauniklį maitina kasdien. Tuomet viščiukai prisijungs prie darželio ir bus maitinami kas 2–3 dienas. Po 65 dienų nepilnametis yra pasirengęs išplaukti į jūrą.

Karališkieji pingvinų plėšrūnai

Gamtoje karališkieji pingvinų plėšrūnai yra leopardo ruoniai, skuos, milžiniškos petels ir Wekas.

Karališkųjų pingvinų apsauga

Karališkieji pingvinai yra klasifikuojami kaip pažeidžiami pagal 2000 m. Raudonąjį nykstančių rūšių sąrašą. Jų yra tik vienoje salų grupėje, todėl stichinė ar žmogaus nelaimė gali labai sumažinti jų skaičių. Šiuo metu iš viso yra 850 000 porų.