Trumpų ausų dramblys piešė nuotraukas ir faktus

dramblys metėKažkaip maži trumpų ausų drambliai ( Macroscelides proboscideus ) primena apie veržles, kaip rodo jų angliškas pavadinimas. Taigi zoologai ilgą laiką juos priskyrė vabzdžiaėdžių grupei - kartu su šikšnosparniais. Tačiau šiais laikais yra žinoma, kad dramblių kaušeliai patys sudaro labai seną žinduolių būrį. Trumpos ausies dramblys yra viena iš 15 šios rūšies rūšių. Jau prieš 30 milijonų metų Afrikoje gyveno žinduoliai, kurie buvo labai panašūs į šiais laikais gyvenusius dramblius. Rūšys, išgyvenančios tokius ilgus laikotarpius be reikšmingų pokyčių, vadinamos „gyvosiomis fosilijomis“.

Apvaliųjų ausų dramblys, apvalių ausų sengi, trumpų ausų dramblys yra įtrauktas į sąrašą kaip mažiausias rūpestis. Nepriklauso daugiau rizikos kategorijai. Plačiai paplitę ir gausūs taksonai yra įtraukti į šią kategoriją IUCN Raudonajame nykstančių rūšių sąraše

Šalys
Botsvana , Namibija ir pietų Afrika
Trumpos ausies dramblys mėtė buveines
Dykuma , Žolynai , Karšta dykuma , Krūmas , Subtropinis / atogrąžų sausumas ir Subtropinis / tropinis sausasis krūmas
Keletas faktų apie
Trumpų ausų dramblys



Suaugusio žmogaus svoris : 0,04 kg (0,088 svarai)

Maksimalus ilgaamžiškumas : 9 metai



Moterų branda: 44 dienos



Nėštumas: 65 dienos

Nujunkymas: 19 dienų

Kraiko dydis: 2



Svoris gimus : 0,007 kg (0,0154 svarai)

Kūno masė: 0,039 kg (0,0858 svarai)

Temperatūra: 35,85 ° C (96,53 ° F)



Šaltinis: AnAge , licencijuota pagal DC

Daugiau gyvūnų, prasidedančių S