Šilkinis mėtė oposumo nuotraukas ir faktus

Šilkinis purpurinis oposas„Silky Shrew Opossum“ ( Caenolestes fuliginosus ) yra unikalus gyvūnas, kilęs iš vėsių, drėgnų, sunkių augalijų Pietų Amerikos Andų kalnų miškų regionų. Jie gyvena nuo 4500 iki 12 000 pėdų (1500–4000 metrų) aukštyje. „Silky Shrew Opossum“ dar vadinamas „Dusky Shrew Opossum“, „Dusky Caenolestid“ arba „Ecuadorean Shrew-Opossum“. Jo diapazonas tęsiasi nuo Ekvadoras ir Kolumbija , per šiaurės vakarų Miškų miškus Venesuela .

„Silky Shrew Opossum“ yra žirginių šeimos narys, nes jie, kaip ir kengūros, savo jauniklius nešiojasi maišelyje.

Tai mažytis gyvūnas, kurio galva ir kūnas yra vos 3,7–5,3 colio (9,3–13,5 cm), o uodegos ilgis - nuo 3,7–5,3 colio (9,3–12,7 cm). Negalėdamas suimti uodega, ji naudos ją kaip savotišką trečią koją pusiausvyrai atsistoti tiesiai. Gyvūnas yra padengtas storu, minkštu tamsiai rudos spalvos kailiu, o apatinės pusės tampa šviesesnės įdegio spalvos. Patelės yra mažesnės, jų svoris siekia nuo 58 iki 0,79 uncijos (16,5–22,4 gramo), o vyrų svoris - nuo 0,88 iki 1,43 uncijos (nuo 25 iki 40,8 gramo). Gyvūnai naktį maitinasi maistu, dieną pasislėpę urvuose ar rąstuose.

Iškilus grėsmei, „Silky Shrew Opossum“ plačiai pravers burną ir šnibždės nuo įsibrovėlio. Dėl naktinio, vienišo gyvenimo kalnuose jie nelabai bendrauja su žmonėmis. Todėl apie šiuos mažyčius, naktinius padarus nėra daug žinoma.

„Silky Shrew Opossum“ yra bene geriausiai žinomas iš „opossum“ rūšių. Dėl mažo dydžio bet kuris didesnis jo regiono gyvūnas gali būti plėšrūnas. Nors dėl nykstančių buveinių nyksta kitos Shrew Opossum rūšys arba joms gresia pavojus, šilkinis Shrew Opossum šiuo metu nėra saugomas.

Šilkinis paprastasis oposas yra mažiausiai rizikuojantis kaip mažiausias rūpestis (LR / lc). Nepriklauso daugiau rizikos kategorijai. Plačiai paplitę ir gausūs taksonai yra įtraukti į šią kategoriją IUCN Raudonajame nykstančių rūšių sąraše

Šilkinio kailio oposo vardai
Šilko geldelės oposumo vaikas / kūdikis vadinamas „joey“. Patelės vadinamos „jill“, o vyrai - „jack“.
Šalys
Kolumbija , Ekvadoras ir Venesuela




Daugiau gyvūnų, prasidedančių S